Mijn eerste pas verschenen boek. "Het Sprookje Van Mijn Ouders"

GERO Hasselt 1970-1978

Een groot bedrijfsgebouw met tal van personeelsleden en daarboven vier appartementen gingen de verhuur in.  Als je via de Kempische steenweg Hasselt binnen kwam rijden, kon je de metershoge lichtreclame van merken als Ferroli, Jaga Convectoren en Ideal Stelrad niet missen. De lichtreclame had zo in het Las Vegas van de jaren 70 kunnen hangen. 

 

Tal van winkels zouden er uit de grond worden gestampt over het ganse Belgische landschap. Sint-Niklaas, Leuven, Landen, Beverlo en Hasselt als hoofdzetel. Niet zoveel later richtte hij een wielrennersploeg op met de grote namen aan kop. Deze grote namen kun je nu vergelijken met de huidige Quick Step. Hij richtte deze ploeg op in samenwerking met medesponsoren zoals Jaga, Eurosol en fietsen Rik Vanlooy (oud-wielrenner). Politici hadden snel de weg gevonden naar het privévertrek van mijn ouders boven de zaak waar de sigaren met bijhorende cognac de zoete inval was voor de heren. 

 

In deze tijdsgeest kon er van alles geregeld worden. Mijn ouders stonden er bekend om dat zij de banden met de politiek goed onderhielden. Zelfs Willy Claes (voormalig politicus) zou het openingslintje doorknippen.

 

Op een zekere dag stond de BBI (Bijzondere Belastinginspectie) voor de deur. De ganse boekhouding werd in beslag genomen om door te nemen op de BBI-kantoren te Hasselt. Mijn ouders waren overgeschreven, dat wisten ze te vertellen uit goede bron. Op zeer korte tijd moesten er tientallen miljoenen BEF gevonden worden om de torenhoge boetes te kunnen betalen. Het zwarte geld dat zo genoemd werd in de jaren 70 kon echter niet gebruikt worden, noch gevonden worden. De heren hadden uiteindelijk fijntjes vastgesteld dat de boekhouding niet klopte. Over het ganse land werden snel alle winkels te koop gezet en de uitverkoop werd gestart. Zelfs het hoofdkantoor in Hasselt met de vier appartementen erboven ging in de verkoop. Ook het wagenpark, de magazijnen en de magazijn- en winkelinrichting werden op zeer korte tijdspanne verkocht. Einde verhaal voor Gero Verwarming & Sanitair dacht men. 

Artikels krant

Receptie Gero Hasselt 1970

Gero Hasselt Toonzaal 1970 -1978

Gero Wielrennersgroep Eurosol - Jaga - Rik Van Looy

Media