Mijn eerste pas verschenen boek. "Het Sprookje Van Mijn Ouders"

Waarom het Het Sprookje van Mijn Ouders geschreven?

Over het boek

Het sprookje van mijn ouders is een boek geschreven door Pascal Germau. Hoe voed je een kind op? Als het aan Pascal ligt wordt deze opleiding vandaag nog in het leven geroepen voor toekomstige ouders. Door zijn eigen opvoeding weet Pascal het verschil tussen een goede en slechte opvoeding. Want helaas waren zijn ouders niet de beste opvoeders.

Volgens Pascal kan een verkeerde opvoeding je blijven achtervolgen voor de rest van je leven. In dit boek beschrijft hij zijn moeilijke jeugd en wat voor impact de opvoeding op zijn leven heeft. Het sprookje van mijn ouders is zeker geen fantasieverhaal, maar beschrijft juist de rauwe werkelijkheid. 

“Dit boek benadrukt hoe belangrijk een stabiele opvoeding is en hoe kwetsbaar kinderen zijn.”

Tot op de dag van vandaag bestaat er nog geen scholing over ‘hoe word ik de ouder van een kind?’ Er is tot op vandaag nog geen wettekst voor geschreven door de heren van Brussel. Ook mijn ouders zouden de ouder van een kind worden. Deze twee. Zo noem ik ze. Mijn ouders hadden zo’n scholing goed kunnen gebruiken. Mijn opvoeding was namelijk niet bepaald een sprookje. Toch is dit juist de reden dat ik dit boek heb geschreven. Door middel van mijn verhaal wil ik meer aandacht vragen voor de mogelijke fouten die ouders tijdens de opvoeding kunnen maken. 

Opvoeding

Wat is een goede of slechte opvoeding?

Ik wil ouders op het hart drukken om goed na te denken over het krijgen van kinderen. Nu krijgt men ze in verschillende huwelijken of samengestelde gezinnen. Samengestelde gezinnen en pluspapa’s en -mama’s’ zijn de nieuwste trend in de twintigste eeuw. Toch is het belangrijk om jezelf af te vragen of je wel in staat bent om voor een kind te zorgen en of je voldoende financiële middelen hebt. Een kind is er namelijk niet voor maar één dag, maar voor de rest van je leven. Ik had het in ieder geval fijn gevonden als mijn ouders hier beter over hadden nagedacht. 

Familiebanden

Ingewikkelde familie relaties en hoe daarmee om te gaan.

Hoe voed je een kind op?

Als het aan Pascal ligt wordt deze opleiding vandaag nog in het leven geroepen voor toekomstige ouders.

Door zijn eigen opvoeding weet Pascal het verschil tussen een goede en slechte opvoeding. Want helaas waren zijn ouders niet de beste opvoeders.

Het sprookje van mijn ouders is een boek geschreven door Pascal Germau.

Doorzettingsvermogen

Hoe blijf je positief in moeilijke tijden.

Haat, liefde, verdriet en spijt maar ook doorzettingsvermogen en geloven in jezelf spelen een belangrijke rol in dit boek.

Het boek is bedoeld als een inspiratiemiddel voor ouders om meer inzicht te krijgen in hoe je eigen een kind ‘goed’ kan opvoeden.

Impact

Hoe veel impact heeft een opvoeding op een kind.

Volgens Pascal kan een verkeerde opvoeding je blijven achtervolgen voor de rest van je leven. In dit boek beschrijft hij zijn moeilijke jeugd en wat voor impact de opvoeding op zijn leven heeft. Het sprookje van mijn ouders is zeker geen fantasieverhaal, maar beschrijft juist de rauwe werkelijkheid. 

Verkrijgbaar bij